• Home
  • Onze selectieprocedure

Onze selectieprocedure

Per direct werk als Gwerktnemer

Als jij je inschrijft bij Gwerkt als werkzoekende, word je uitgebreid gescreend. Wij leggen haarfijn uit hoe dit werkt. Meteen inschrijven voor een praktische job? Wil je per direct werk? Schrijf je meteen in als Gwerktnemer.

Onze selectieprocedure wordt grondig aangepakt, waarbij snelheid van belang is. Je wilt tenslotte binnen een dag aan het werk zijn. Onze aanpak is persoonlijk op jou afgestemd. 

Waarom een screening?

  • Hierdoor weet je wat je waard bent
  • Bij opdrachtgevers heb je een streepje voor

1. Account aanmaken 

Als eerste maak je een account aan op onze website. Dit kost je 3 minuten. Zorg dat je al je gegevens bij de hand hebt, zoals een recent cv. Vind je een cv maken lastig? Lees hier onze tips. Tijdens het aanmelden worden een aantal persoonlijke gegevens van je gevraagd. Vul alles zorgvuldig in en controleer aan het eind nog extra of alles klopt. Hoe zorgvuldiger je het invult, hoe sneller de procedure verloopt.

2. Screening volgens AVG

Gwerkt krijgt een melding zodra jij je hebt aangemeld op de site. Je inschrijving wordt gescreend op verschillende punten. Niet alleen je opleiding en ervaring komen hierbij aan bod, maar ook nemen we je wensen mee. Als wij aanvullende informatie nodig hebben, bellen of mailen we je. 

Wat gebeurt er nog meer tijdens zo’n screening?

Ten eerste voldoet Gwerkt volledig aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook houden wij rekening met de wettelijke spelregels volgens de Autoriteit Persoonsgegevens die voor screening van gwerktnemers geldt. De meest actuele versie hiervan kun je hier inzien.

Gwerkt vraagt desgewenst informatie op over jou als Gwerktnemer. Zo kunnen wij een inschatting maken van je integer en betrouwbaar bent. Dit doen wij bijvoorbeeld door referenties te bellen zoals een vorige opdrachtgever of opleider. 

3. Persoonlijk bericht 

Je hoort per telefoon of e-mail of je goed door de screening bent gekomen. Mocht de screening niet goed voor je uitpakken, krijg je uiteraard een persoonlijke toelichting van ons. Eventueel krijg je extra tips om je zo goed mogelijk op ons platform te presenteren. Zo kom je goed voor de dag bij een mogelijke opdrachtgever. In dit persoonlijke bericht zullen we ook direct een afspraak met jou maken voor een kennismakingsgesprek.  

4. Je profiel gaat live

Als alles goed is verlopen, staat nu je profiel live. In je profiel staat nu wat je zoekt: tijdelijk werk, een parttime baan of fulltime baan. Ook de gewenste urenzijn zichtbaar voor een opdrachtgever. Bekijk het nog eens goed en doe eventueel aanvullingen. Nu is het wachten geblazen tot een opdrachgever je vindt en inplant. 

5. Morgen aan het werk

Is er een match? Gefeliciteerd! Je kunt aan het werk. De rest regel je met je opdrachtgever. Stel dat je een tijdelijke baan hebt of voor minder uren dat je wilt. Je kunt je profiel zo aanpassen dat je de andere uren ook nog gevuld krijgt via een andere opdrachtgever. Zo heb je dus ook altijd de mogelijkheid om lekker divers te werken, bij verschillende opdrachtgevers. 

Heb je vragen?

Vragen, opmerkingen of wat dan ook. Wij van Gwerkt staan voor je klaar. Neem contact op en wij staan je meteen te woord.